Pazar, Aralık 22, 2024

son eklenenler

benzer haberler

Aluform Pekintaş fabrikası işçilerinin eylemine yasak!

Düzce’de bulunan Aluform Pekintaş fabrikasında çalışırken sendikaya üye olduktan sonra tazminatsız bir şekilde işten atılan işçilerin fabrika önündeki direnişi 400 aşkın gündür devam ediyor.

Duvar’dan Özel Çelik’in haberine göre, Düzce Valiliği daha önce 4 defaya kadar aralıklarla işçilerin eylem yapmalarını yasaklamıştı. Valilik yasakların bitmesinin ardından ise bu defa patronun şikâyeti üzerine mahkeme kararı ile haklarında uzaklaştırma kararı verildi. Üst mahkeme tarafından yasağı kalkan işçilerden Tanzer Aydın Aluform Pekintaş fabrikası önünde, yasağı devam eden Yasin Taştekin ise tek başlarına Pekintaş fabrikası önünde eylemini sürdürüyordu.

Düzce Valiliği işçilerin her iki fabrika önündeki hak mücadelesini bir kez daha yasaklayarak eylemlerini gösterilecek başka bir adreste yapabileceklerini belirtti.

“MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Valilik tarafından yapılan açıklamada, “2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanununa aykırı yerlerde eylem yapılması, işveren ve işveren temsilcilerinin ise eylemcilerin anayasal haklarını kullanacakları bu alanlarda gerginliğin artırılmaması ve müessif olaylara sebebiyet verilmemesi maksadıyla, bu alanlara ses ve göz teması kurulabilecek mesafede yaklaşılması hususları yasaklanmıştır” denildi.

Eylemdeki işçilerden Yasin Taştekin, “Yasaklama kararını tebliğ için Jandarma personeli ikametimize geldi. Ancak imzadan imtina ettim. Kararın anayasaya aykırı olduğunu belirterek yasaklama kararını tanımadığımı ifade ettim” dedi.

Valilik izni ile kurdukları çadırlardaki direnişin yine valilik tarafından yasaklanmasına bir anlam veremediğini belirten Taştekin, çadırların kaldırılması halinde yeni eylem metotları ile mücadeleye devam edeceklerini söyledi.

URFA’DA DA ÖZAK İŞÇİLERİNİN EYLEMİ VALİLİK KARARIYLA YASAKLANMIŞTI

Aynı yasak Urfa Valiliği tarafından Özak işçilerine de uygulanmıştı. Urfa OSB’de bulunan Özak Tekstil’de yetkili olan Öz İplik-İş’ten istifa ederek BİRTEK-SEN’de örgütlenmeye başlayan işçiler, BİRTEK-SEN üyesi bir kadın işçinin işten atılması sonucunda üretimi durdurarak direnişe başlamıştı. Direnişleri sırasında fabrika yönetimi ve Öz İplik-İş tarafından pek çok baskı ve tehdide uğrayan işçiler, direnişlerinin 3. gününde jandarma tarafından müdahaleye uğramış, fabrika önünde açıklama yapmak isteyen direnişteki Özak işçileri engellenmiş, BİRTEK-SEN Genel Başkanı ve temsilciler valiliğin yasak kararı gerekçe gösterilerek gözaltına alınmıştı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz
Captcha verification failed!
Captcha kullanıcı puanı başarısız oldu. lütfen bizimle iletişime geçin!

en çok okunanlar